Turkish
Discord için bir bot yapmıştım sonra sildim ama silmeden hemen önce kaydını aldım botumu nasıl geri yükleyebilirim?
English
I made a bot for Discord then I deleted it, but before, I take its record , how can I reupload my bot to Glitch?
My English can be bad. Sorry for this.
Yedeği ilk öncelikle GitHub platformuna yükleyip oradan Glitch’e aktarabilirsin. Bildiğim kadarıyla Glitch platformunda direk olarak dosya aktarımı yapılmıyor.
GitHub platformundan Glitch platformuna dosya yüklemek için ilk öncelikle bir repository yani depo (Türkçe karşılığı) oluşturmanız gerekmektedir. Depo oluşturmak için bir GitHub hesabına ihtiyacınız var GitHub’a kayıt olmak için buraya basın ve gerekli bilgileri doldurun. GitHub hesabınızı oluşturduktan sonra bir repository yani depo oluşturmak için buraya basın ardından çıkan ekranda repository yani depo ismini girin ardından hemen altındaki 2 seçenekten (public veya private) public yani herkese açığı seçin ki Glitch deponuzu algılasın. Bu 2 şeyi yaptıktan sonra “Create Repository” seçeneğine basın ve deponuzu oluşturun.
Ardından karşınıza böyle bir ekran çıkacak
Bu ekrandan kırmızı kutucuk içine aldığım " uploading an existing file" butonuna tıklayın. Karşınıza dosya sürüklemeniz veya seçmeniz için bir alan çıkacak. (GitHub aynı anda sadece 100 adet dosya yükleyebiliyor eğer projenizin içerisinde 100 adet dosya varsa dosyaları ikiye bölün ve sırasıyla atın yani ilk 100 dosyayı yükledikten sonra tekrar 100 dosya daha yükleyin.) Dosyalarınızı seçtikten sonra alt taraftaki “Commit Changes” butonuna tıklayın ve dosyaların aktarılmasını bekleyin. Dosyaları aktardıktan sonra Glitch platformunda yeni proje oluşturma yerine tıklayın ardından alt tarafta çıkan “Import From GitHub” butonuna basın size repository linki soracak oraya “https://github.com/KullanıcıAdı/Repositoryİsmi” linkini girin eğer bilgileri hatırlamıyorsanız GitHub platformuna girin ve linki kopyalayın ardından oraya yaptıştırıp “Tamam” butonuna basın. İşte bu kadar, yeni projede Bot dosyalarınız ile siz varsınız .